sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Miksi Majurin mustassa turkissa kuparin väriä?

Tiedän, että kissatkin luovat jotenkin uutta karvaa eli jättävät talven karvoitusta vähemmälle. Tiedän myös, että Majuri-kissani ei ole ihan musta. Pienenä kissana hänen värityksestään löytyi eräänlaista marmorointia ruskealle.

Mutta en ole tiennyt, että musta kissa muuttaa väritystään turkissa kevään tullen. Mistä se johtuu?


Auringon kirkkaassa valossa kuparin sävy tulee esiin.


 Tämä ei ole kaunista puhetta kuparin väriseltä kissalta!4 kommenttia:

 1. Meidänkin Matti Matikaisen turkki näyttää keväällä vaaleammalta.

  VastaaPoista
 2. Hei,
  mielestäni tilanne kahden kissan välillä on se, että creme-valkoinen kissa pelkää. Sen häntä on alistuneen kissan häntä. Luulen, että musta-valkoinen kissa hyökkää jos on tarvis.
  Musta väri voi olla monenlainen musta ja valo-olosuhteet muuttaa tuota sävyä. Musta väri peittää alleen kaiken muun ja olisi kiva tietää minkä väriset ovat Majurin ja Ruusan vanhemmat.

  VastaaPoista
 3. Kaikki mustat kissat ovat itseasiassa tummia ruskeita. Kuparin väri mustassa turkissa kertoo että kissan ravinnosta puuttuu jotain.
  Meillä on ihmetelty samaa kymmenisen vuotta ja nyt sitten kun on saatu kaupoista Healthy Coat naksuja (pienessä korvallisessa pinkissä purkissa) ja vanhan kissan ruokaa niin ravintoainevaje on korjaantunut ja katin karva on mustaa kuin piki.

  VastaaPoista
 4. Olen keskustellut joidenkin kissaihmisten kanssa kissani väristä ja heti ovat kysyneet, millaiset vanhemmat. Muistin, että äiti oli punaisen kukertava. Joten Majurin perusväritys ja varmaan talvisen sisäkarvan väritys voi hyvinkin olla punertava. Kävin tosin ostamassa vehnän- ja muunkin hyvän heinäkasvin siemeniä, myös muroja kokeilen.

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!