keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kissani kasvissyöjiä!?

Kyllä olen välistä ymmälläni noiden kissaystävieni kanssa. 

Olen kyllä huomannut, että he nirsoilevat välistä kovasti. Kalan pitää olla tuoretta, minkä heille eteen laitan. Purkkiruoka ei aina käy. On vain eräs merkki, johon he varmasti suostuvat. Jos sekoitan puuroa siihen, puolet jää syömättä. Jos ojennan outoa ruokaa, he vain haistavat.

En missään nimessä haluaisi nirsoja kissoja!! Kyllä kissa syö, jos on tosi nälkä.

Ehkä heillä on ollut vatsavaivoja, koska kuten olen edellä kertonut, he syövät myös minun huonekasvejani, kuten juorua ja bambua. Bambu tuli jyrsittyä aika loppuun. Jouduin laittamaan muovisuojan lopuille versoille, ettei kasvi ihan kokonaan kuolisi, sillä se on kaunis kasvi. Samoin on jyrsitty rönsyliljat. Vinttihuoneessa piilottelen yhtä.

Siis Ruusa suorastaan huutaa, kun hänellä on kasvinnälkä. Käyn vintiltä hakemassa pienen rönsyn, ja hän vie sen suoraan kädestä. Nam!!

Kasvatin rairuohoa ihan kissoja varten, mutta se ei kelvannut.

Ihastuin kaupassa tällaiseen viinisuolaheinään. Lapsuudessa rouskutin paljonkin luonnon suolaheinää. Niin kaunista kuin tämä viinisuolaheinä olikin, niin tykkään enemmän luonnon suolaheinästä.

Yllätin Ruusan sitten itse teosta jälleen. Hän oli löytänyt herkkuapajan ikkunalaudaltani.


Joten luovuin tästä kasvista ja annoin sen kissoilleni. Olen kalakasvissyöjä. Niin ovat kissanikin.Löytyykö muita kasvissyöjäkissoja?

Kyllä vain. Tässä on oikein ruohonsyöntijuhlat! Taitaa olla vehnänoras.

7 kommenttia:

 1. Kissa syö myös heinää.
  Nyt kun on vielä talvi, eli tuoretta ruohoa ei luonnosta juuri löydy kissat saattavat syödä ihan villinä esim huonekasveja.
  Meidän kissat syövät viinisuolaheinää, ruohosipulia,villirugolaa, vehnän orasta ja jotain muutakin mietoa yrttiä.
  Ei kissa ole kasvissyöjä, vaan se yleensä syömällä heinää puhdistaa suolistoaan.

  Tällaisin terveisin minä ja meidän kissat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinänsyöjät olen nähnyt ja tiedän että kissa hoitaa sillä vatsaansa. Minulla on ollut kissoja, mutta tuollaista kasvien syömistä en ole ennen nähnyt. Onko siis vika ruoassa. Ennen kissat söivät paljon samaa ruokaa kuin ihmisetkin, riisia, puuroa ja jopa leipää. Siksi ihmettelen mitä nämä valmisruoat oikein on.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Meidän kissat on aina syöneet heinää ja varsinkin huonekasveja. Kissanruoho ei meilläkään ole kelvannut vaan rapeat ruukkukasvit. Kissat tarvitsevat kasviainesta ruuansulatusta edistämään ja myös oksennuttamaan karvapalloja pois.
  Meillä on kaikki kasvit nyt ikkunanpenkeillä ja amppeleissa.

  VastaaPoista
 4. Minun hoitokisssani Kille rakasti rucolaa, ja myös toinen, Lily, napostelee sitä joskus. Ajattelin ensin, että se olisi pahasta, mutta ei näköjään.
  Omani söivät päivän toiseksi ateriaksi höyrytettyä pakasteseitä, mutta myös valmisruokia ja naksuja. Maximilian tykkäsi Briestä ja Habibi sinihomejuustosta, molemmat tonnikalapizzasta :). Terveitä olivat, mutta tuulella käyviä mieliruokien suhteen.

  VastaaPoista
 5. Hei,
  tuosta kuvasta missä Ruusa syö viinisuolaheinää tuli mieleeni eräs asia. Laitoin tässä muutama vuosi sitten tuollaisen viinisuolaheinäruukun maahan ja sekös kasvoi. Se talvehtii ja vuosi vuodelta voimistuu,lehdet ovat aika väkeviä.En tiedä käyvätkö kissat niitä kesällä syömässä, tuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta! Taidankin antaa sille lisää multaa, jos vaikka virkoaisi ja kokeilen ohjeitasi. <3

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!