torstai 14. helmikuuta 2013

Ruusa palomiehenä

Toissa iltana sytytin kynttilän ja juuri kun olin siirtämässä sitä muualle työpöydältäni, huomasi Ruusa lepattavan liekin. Hän säntäsi sen kimppuun ja läpsäytti sen käpälällään sammuksiin. Varmaan se vähän tuntui, koska sitten hän jäi nuolemaan sammutustassuaan.

Sytytin kynttilän uudelleen ja otin kameran käteeni.

Eikös mitä!! Vaikka Ruusa varmasti sai pienen palovamman tassuunsa, hän 'hyökkäsi' uudestaan tulen kimppuun. Ehkä hän näki liekissä vaaran ja katsoi parhaaksi sammuttaa sen. - Ruusa toimi kuten pitää 112-hätänumeron päivänä, sanoi eräs vieraani. Sellainenkin päivä?

Jotta kynttilätunnelma näkyisi paremmin, otin kuvat ilman salamaa eikä käteni ollut vakaa. Mutta kuvat kuitenkin kertovat:


Siis eiköhän tuossa jo vähän viiksikarvatkin kärynneet? Mutta niin viekoitteleva liekin liike on, että vaikka toinen käpälä on jo saanut liekin kokea, niin ... tai sujuiskohan homma paremmin, jos kastelee tassun ensin?

Kummallakin tassulla pitää kokeilla. Eikä Ruusa anna periksi, ennenkuin liekki sammuu.

Ja sammuhan se lopulta!


Ruusa opetti meille kaikille erään seikan. Ei pidä jättää kynttilää kissan ulottuville!! Leikeissään hän voi epäonnistua liekin sammutuksessa ja kaataa kynttilän. Tosin olenkin varonut, jopa ulkona.

Tässä on käynyt jo pahemmasti!

6 kommenttia:

 1. Kyllä varovainen on oltava. Meillä Marja-kisu meinasi polttaa karvansa pentuna, kun meni liian läheltä kynttilää ja karvat syttyi palamaan. Onneksi olimme vieressä ja saimme nopeasti huiskautettua kädellä liekit sammuksiin.

  VastaaPoista
 2. Invitation - inglês
  I'm Brazilian.
  Spent reading here, and visit his blog.
  I also have one, only much simpler.
  I'm inviting you to visit me, and if possible follow together for them and with them. I always liked to write, expose and share my ideas with people, regardless of class Social, Religious Creed, the Sexual Orientation, or, of Ethnicity.
  To me, what will interest is our exchange of ideas, and, thoughts.
  I'm there in my space Simpleton, waiting for you.
  And I'm already following your blog.
  Strength, Peace, Friendship and Happiness
  For you, a hug from Brazil.
  www.josemariacosta.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Jose! And wellcome to my blog!
   It's nice to hear from you and until from Brazil!
   I wonder how the translating in google goes for reading texts in other language?
   Do you like cats?

   Poista
 3. Hei!
  Kiva lukea kissoistasi.
  Minulla niitä on neljä ja pidän myös jonkinmoista blogia kissoista ja myöskin kukista tai oikeastaan puutarhan hoidosta tai hoitamattomuudesta.
  http://mesiangervo.blogspot.fi
  Molley

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni Ruusa palokissa! Pidä sinä vaan huoli Ruusumuorin tuvan turvallisuudesta. Meidän kissa polttaa aina viiksensä kynttilöitä tutkaillessaan joten olemme siirtyneet käyttämään paristolla toimivia ledkynttilöitä :)

  VastaaPoista
 5. Huomasinkin, että kyllä kissat ovat antaneet muualla olevien kynttilöiden olla ihan rauhassa, mutta tuon sytytin tuossa työpöydälläni lähellä kissojen ikkunatyynyjä. Ruusa kai tykkäsi, että kynttilä paloi vaarallisen lähellä heidän lempialuettaan.

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!