tiistai 12. helmikuuta 2013

Kissat kasvissyöjinä

Olen aina tiennyt sen, että kissojen vatsa tarvitsee välillä kasvista pureskeltavaksi. Kesälläkin he syövät ruohoa silloin tällöin. Mutta en minä tällaista odottanut. Ei meidän kolme vanhaa kissaa koskaan syöneet minun huonekasvejani. 

Nyt niitä katoaa ja ovat pahasti jyrsittyjä. Toki kissat ovat viisaita ja tietävät mitä syödä mitä ei. Ei joulutähtiin koskettu, eikä kaktukseen. 


Mutta ainakin kaksi juorua eli vihreät rönsyliljat ovat koluttu melkein juurien tasoille, yksi tosi pahaksi purtu ja huonebambu, joka minulla on ollut monta vuotta, maistuu varmasti hyvälle. Ei ihme, onhan se pandakarhu-jenkin herkkua. En toki siinä paljoa menetä, liljoja saan lisää ja eiköhän tuosta bambustakin vielä saa monta uutta pistokasta. 

Joten varmasti tarpeeseen noita kasveja jyrsivät, joten en ole sitä kieltänyt. Olen yrittänyt kaupasta hakea kissanruohon siemeniä, mutta en ole vielä löytänyt. Jospa pääsiäiseksi sellaista löydän.

Onneksi minun kissani eivät syö paperia kuten tässä. Silloin olisi täysi sota päällä!!!

4 kommenttia:

 1. Voisit kokeilla rairuohoa jos ei löydy kissanruohoa kaupasta. Meidän kissa ei edes syönyt kissanruohoa mutta rairuoho maistui hyvin.
  Varmasti se bambu on hyvää kissoistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Laitankin heti rairuohoa itämään, kun näen sitä marketissa. :)

   Poista
  2. Rairuoho maistuu meidänkin karvanaamoille!

   Poista
 2. Joo, meillä on sama juttu. Viherkasvit tulevat syödyiksi:) Osta vehnäoraan siemeniä, niitä pitäisin olla esim.rautakaupoissa. Musti&Mirri myy minusta ihan sellaista kissanruohoa. Vehnäorasta on myös kaupassa yrttihyllyssä, mutta ei varmaan pienemmissä...isosta marketista voisi löytyä.

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!