lauantai 15. joulukuuta 2012

Kissani itsenäistymässä

En nyt muista monenko kuukauden ikäinen kissa on täysikasvuinen. Yleensä vuoden vanhoina kai.

Mutta tiettyä itsenäisyyttä kissani ovat jo pitkään näyttäneet. Olen jättänyt heidät usein ulos päiväksi jos olen poissa, kuivamuonaa vain terassille. Hyvin ovat pärjänneet.

Muuten he eivät tykkää siitä, että patistan heidät ulos. Kun katson, että voisi olla aika pissalle, he vain katsovat avonaista ovea, tekevät siinä kierroksen ja hipsivät tassua täräyttäen toiseen huoneeseen. Heidän pitää itse saada päättää milloin haluavat ulos. Ja näinhän se on hyvä. Olenkin miettinyt mihin oveen voisin tehdä sellaisen kissanluukun, josta tulla ja mennä. Vähän vaikea.

Nyt kun olen jättänyt sisäovet auki kulkea, he harvemmin tulevat viereeni. Majuri hakee usein omaa paikkaa. Joskus saan tosissani hakea häntä ja löydän sitten jostakin aivan hassusta paikasta. Hänellä on tarve olla itsensä kanssa. Ruusa enemmänkin on seurallisempi. Tosin Majuri tulee joskus siihen viereen ja silmissä on 'sellainen' kiinteä, anova katse, jonka jo tiedän. -Tahtoisin vähän lutkuttaa.

Kerran etsin molempia aamulla. Siis en löytänyt mistään. Sitten huomasin, että keittiön ovi oli vähän höllä. Hiivin vintin rappuja ylös ja siellä pienessä aulassa he nukkuivat, olivat nukkuneet koko yön. Minua kaipaamatta!!! Mutta vielä yhdessä kuitenkin. Ruusa nukkui matolla tuolin alla, ja Majuri tuolilla.
Kissat vähän ihmeissään minua katsovat, kun tulin heitä häiritsemään. Huomaa, että taustalla olevassa ovessa on vieläkin kyltti, jonka poika laittoi Eemeli-kissan vielä ollessa talossa. En ole raskinut ottaa sitä pois. Uusi pitäisi laittaa; Ruusalta ja Majurilta pääsy kielletty! Kyllä he vahtivat, että pääsisivät sinne ja usein onnistuvatkin livahtamaan. Siellä on niin monta piiloa ja pikkuhuonetta täynnä tavaraa, että on sitten vaikea löytää.

Majuri kaipaa päästä tuonne päivälläkin. Olla yksiksensä.

Heh. Se on ihan hyvä. Sillä kun kevät tulee ja yöt lämpenevät, annan olla heidän ulkona yöt. Ruokaansa pyytämässä.

Ps. Kärsiiköhän Flickr'ssä tuo tarkkuus? Tietenkin itselläkin, kun en tykkäisi salamalla ottaa ja käsi ei ole varma.

Tässä oli niin hauska venäläinen kooste kissojen metkuista, että laitan tähän. Sattumalta ne joskus musiikkia hakiessa tulevat esiin.

3 kommenttia:

  1. Meilläkin ovat mieluusti välillä omissa oloissa oloissaa ja välillä iskee hirmuinen halipula. Silloin tulevat viereen nukkumaan tai sohvalle viereen makailemaan.

    VastaaPoista
  2. Tarkennokseksi. Nuo vinttihuoneet yritetään pitää ilman kissojen siitepölyä, jotta vieraatkin voisivat siellä nukkua. Toinen pojista on (jälleen) allerginen kissalle. Saimme sen pienenä 'vierihoidossa' pois, mutta sitten kun on myöhemmin ollut ilman kissaa, se iskee jälleen.
    Toisaalta pidän noita vinttihuoneita vähän kylmempänä (talvehditan siellä pelargonioita), säästän lämpöä ja siksikin ovet kiinni.

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!