keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pissata lumeen!

Ehkä Ruusan ongelma oli tuo, että uskaltaako pissata lumeen. Verannan ja eteisen alla oleva maa on ihan jäässä, sitä ei voi kuopia. Lumi vieroksutti Ruusaa. Tassutkin kastuvat. Ja lumisateella turkkiin tulee ihme läiskiä taivaalta.

Eilen tehdessäni lumitöitä, etsin Ruusan sisältä ja kannoin sen keskelle pihaa. Sen pieni ruumis värisi. Mutta kun se katsoi Majuria, joka temmelsi lumessa ikään kuin machoillen ja näyttäen Ruusalle, että tää on kivaa, niin Ruusakin alkoi pyristellä sylistäni pois.

Niinhän sitä mentiin, perävilikkaa ja mukkelismakkelis. Huomasin kuinka iloinen Majuri oli että sai temmeltäjäkaverin.

Mutta pian löysin Ruusan kuusenjuurelta. Se yritti tehdä siellä tehtäviään.

Se pyöri ja hyöri ja kaivoi ja naukui.

Risut olivat tiellä.

Lumi tuntui kylmältä takamuksen alla.

Majuri seurasi touhua vähän etäällä.

Mitähän ihmettä noiden kissojen mielissä liikkuu?
Ruusa ei saanut tehtyä tarpeitaan.

Hän tupsahti kuusen alta Majurin luo ja siinä he hetken pyörivät ja kisasivat lumisella metsätiellä.

Mutta se ei helpottanut hädän tunnetta.
Sitten Ruusa kokeili avoimempaa maastoa. Hän huomasi, että minä seisoin vieressä turvallisen matkan päässä.


Hei, ei kai tuossa vieressä ole kulkenut kettu!?


Ruusa katsoo, että Majurikin on siinä lähellä. Ja kas kummaa, eikö tuossa kissan yläpuolella ole orbi, joita jotkut kutsuvat hengettäriksi, melkein enkeleiksi. Uusi ilmiö digitaalisena aikana. Antaa rohkaisua.


No nyt se tapahtuu. Turvallisesti emäntä ja Majuri siinä vieressä. Hengetär on häipynyt. Liri, liri!Huh, johan oli helpotus. Ja lumella onkin se kätevää peittää. Tämähän oli oikeastaan helppoa! Majuri odottelee kisakumppaniaan. Pian taas mentiin! 
Tätäkin kissaa lumi ensin peloittaa.

4 kommenttia:

 1. On ne epeleitä...nuo kissat! Meilläkin kisut käy ulkona tarpeilla, paitsi yli 20 asteen pakkasella Matikainen pyyhälsi ulkoa suoraan hiekkalaatikolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kun en enää pidä hiekkalaatikkoa. Vanhat kissatkin pärjäsivät aikoinaan ilman sitä, paitsi Iida-vanhus joka salaa kävi kylpyhuoneen ritilällä, mutta kakkoja löytyi joskus sängynkin alta.

   Saas nähdä kun tulee pakkaset...

   Poista
 2. Meidän vanha, 17 v. kissa ei ole koskaan halunnut sotkea puhdasta lunta. Hänellä on sisälaatikko vessassa ja toinen hiekkalaatikko ulkona katoksessa ja sitten vielä ulkovessa hiekkakuormassa jonka isäntä kattoi ja aitasi mineriitti levyillä. Kisu tahtoo pontevasti ulos ja käy omenapuun alla kokeilemassa niinkuin pikkuinen Ruusakin tuossa ja sitten pinkoo sisällee vessaan ja kiroilee kissoksi juostessaan. On se kissa niin metka eläin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on teillä hienot kissanvessat! Olen tottunut, että kissa hoitaa tarpeensa ulos. Vaikka hyviä vinkkejä annoit sitten kun kissat ovat vanhoja ja palelevat. Kun noita on kaksi (kuten ennen oli kolme) niin saisi jatkuvasti olla hiekkaa vaihtamassa.

   Itseäni kai tässä säästän ja rahaa. Ei ole oikein hiekkaakaan (tosin varahiekkaa aitassa pari laatikollista). Uskon, että Ruusakin nyt oppi puutarhaani lannoittamaan. Kehuin kovasti Ruusaa. Varmaan Majurikin kehui...maalaiskissoja kasvatan.

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!