maanantai 10. joulukuuta 2012

Mikä Ruusaa vaivaa?

Ruusa oli tänään kumman oloinen. Aamulla jo. Hän ei millään tahtonut mennä ulos.

Majuri hyppäsi ilosta ulos ja alkoi temmeltää suurten lumihiutaleiden kanssa. Mutta Ruusa, jota maanittelin ovipielessä ulos, jäykistyi siinä ja livahti tupaan takaisin. Siellä hän katseli minua vähän pelokkaana.


Pelkääkö Ruusa lumisadetta? Vai onko ulkona sattunut jotakin, jonka hän muisti? Oliko se haju vielä verannalla? No. Kun en ole aikoihin enää pitänyt hiekkalaatikkoa sisällä, otin Ruusan kainaloon ja työnsin ulos.

Kun kohta menin kissoja verannelle katsomaan, livahti Ruusu heti sisälle. Majuri viipyi vielä ulkona, vahti taas omenapuutaan. 

Tein hommia kylpyhuoneessa, kun Ruusakin sinne tuli naukumaan. Mitähän lie naukui? Sen huomasin pian, kun hän livahti saunan puolelle ja kuulin ihmeellisen lirinän. Häh!!?? Ruusa istui ölövinään saunan lattiaritilän päällä ja pissata lorotti.

Kyllä suutuin. Tartuin kissaa kiinni ja suorastaan nakkasin hänet ulos.

Sitten tilanteesta toinnuttuani ja lattian pestyäni pysähdyin ajattelemaan, että täytyihän tähän olla jokin syy. Sentään löysi ritilän, ei ihan tyhmä kissa. Mutta mitä hän pelkäsi? Mistä tuollainen käytös? Kyllähän minä sitten häntä hellittelinkin anteeksipyytävästi. Raukka!

Joka tapauksessa pidän saunan ja kylpyhuoneen oven visusti kiinni, sillä hajun vuoksi kissa voi sen tehdä uudestaan. Tai sitten laitan sinne noita sitruunan viipaleita, kuten eräs neuvoi.

Voi kun olis se yhteinen kieli!

Mitäs jos opettaisi Ruusan pytylle, kuten tässä? Kissa osaa käyttää jopa vessapaperia!

6 kommenttia:

 1. Kissat pelkäävät muutoksia ja lumi voi hyvinkin olla Ruusalle vielä hiukan liikaa. Viisas kissa kun ritilälle lorotteli :) Jos pihassa on käynyt koira tai vaikka hukka niin kyllä kissa sen haistaa. Meidän Kassulle jänikset on se iso MURRRR. En käsitä miksi kisuni pelkää jäniksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäperho! Katselin jälkiä pihalla, mutta en sellaista pahaa nähnyt, vaikka tuolla metsässä on monenlaista petoa ja joskus näkee jälkiä metsätiellä, sudenkin. Kyllä katselin, että Ruusaa pelottaa tuo märkä lumi. Ulos mennessä luikkii verannan alle, ei muuta.
   Hassua, että Majuri on nyt omassa elementissään. Saa näyttää jotakin.
   Tuossa ne makaavat työpöydän tyynyille ikkunan edessä. Ihmettelevät lintujen hommia.
   Olisiko jänis joskus iskenyt käpälällään huutia sinun Kassulle?

   Poista
 2. Siis hauska video!!! Vessapaperin kukutus voi kyllä olla tässä taloudessa melko kovaa:!
  Ihana kissa sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis uskomattomia nuo videot ja kissojen temput!!
   Lataan niitä ilokseni, mutta kiva jos muutkin niitä katsovat.
   Ruusa on uskomattoman hellyttävä otus!

   Poista
 3. Olisiko Ruusa haistanut jonkin metsän eläimen hajun?? Meidän kissat pelkäävät jänistä ja katselevat kunnioittaen pitkän välimatkan päästä jos jänö on lintujen ruokintapaikalla syömässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa ollakin, vaikka jäniksiä ei ole tienoolla näkynyt, ovat hyvin harvassa.

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!