perjantai 15. toukokuuta 2015

Myyristä...

Miten se oikein onkaan? Jotkut pelkäävät myyriä jo myyräkuumeenkin vuoksi. Tiedän ihmisiä, jotka ovat saaneet myyräkuumeesta pahoja jälkitauteja, maksan viottumiseen asti.

Mutta olen lukenut, että kissat eivät niitä levitä. Vai onko näin? Kissat eivät mielestäni saa myöskään tartuntaa. 

Olen onnellisessa asemassa puutarhaani nähden, sillä löysin yhden ainoan myyrän kaivaman käytävän pihaltani, kun naapurustossa niitä on satoja. Kaikki valittavat myyristä ja niiden aiheuttamista tuhoista. Joidenkin ruusut, puut tai muut pensaat ovat rusakon jyrsimiä. Varsinkin Majuri vahtii joka ikisen liikkeen verannan tuoliltaan ja tekee päivittäisiä vaelluksia pihan ympärillä olevilla pelloilla. Kissat eivät ole pelkästään lemmikkejä, he hoitavat oman tehtävänsä maalaistalossa.

En usko kuitenkaan, että edes Macho-Majurini uskaltaisi ajaa rusakkoa pois pihastani. Tai voihan sekin ihme tapahtua. Onhan se niin iso otus, minun Majurini.

Kissani pyydystävät myös paljon isoja, lihavia vesimyyriä. Olen nähnyt, että Majuri syö sellaisen, mutta olen nähnyt myös puoleksi purtuja ja jopa hännättömiä vesimyyriä pihallani. Joten ihan suurinta herkkua ei vesimyyrä ole. Joku väitti, että kissa ei syö ollenkaan vesimyyriä. Onkohan näin?


Otin kuvan vesimyyrästä tulitikkurasian kera, jotta sen koko tulisi esiin. Kyllä siinä on Ruusalla raahamista, kun hän tuollaisen tuo pihaan.

Mutta valitettavasti... kissan saalistusaistit toimivat myös vahingollisesti. Viimeksi löysin Ruusan hampaista jo kuolleen kivitaskun. Ja naapuri meinasi uittaa jo Ruusan purossa, kun huomasi sen tuhonneen valkojalkaviklon. Saamarin pedot!

Pienen pianistin esittämä 'Kissa ja hiiri'. Tosi taitavaa!

7 kommenttia:

 1. Joo, nämä myyrän metsästäjät ovat hyödyksi ja hm... haitaksi. Mutta kuten aina sanon, se on luonnon laki, jos joskus lintu jää kiinni. Myyrätuhoja ei ole meilläkään, mutta hiiri saattaa vipeltää aamulla vastaan olkkarin lattialla. Kissa on sen yöllä tuonut ja päästänyt karkuun. Meillä on kissoilla luukku, joten ne pääsevät vapaasti sisään ja ulos. Komea on myyrä ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on minullekin käynyt. Aina ei huomaa, mitä he suussaan kantavat. Varsinkin kesällä, kun terassin ovi on auki. Kerron löytyi jo mätänemistilassa oleva päästäinen matalan sohvan alta. Haju kertoi.

   Poista
 2. Päästäisiä kissat eivät syöneet ainakaan minun lapsuudessani ja nuoruudessani 1950-1960 -luvulla. Tappoivat niitä, mutta eivät syöneet. Hiiret sen sijaan maistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, päästäisten henkiinjäämiskeino tuo paha haju! Voi kun kissat ymmärtäisivät, että päästäinen on rauhoitettu.

   Poista
 3. Meillä kissat vievät myyräsaaliit trampoliinin alle. Niitä siellä on jo jokunen ollutkin. Yksi aamu kuistin ovella oli kuollut jäniksen poikanen :(. Ja kärpän poikanen löytyi kiikun alta. Tuo jäniksen poikanen kyllä vähän harmitti....vaikka olivatkin ryökäleet syöneet viinimarjapensaitani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin juuri tänään, että jäniksiä on aivan vaivaksi asti siellä teillä päin. En minä täällä ole niitä nähnyt. Toissa kesänä Majurin hampaissa oli jäniksenpoikanen.

   Poista
  2. Tänään löytyi trampoliinin alta päätön jänis :(. Kyllä niitä aika paljon taitaa olla, kun yleensä ei meillä jäniksiä ole saalistettu :(.

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!