perjantai 28. joulukuuta 2012

Huomion kerjäämistä

Kissoillakin on ollut ihan mukava joulu. Saivat kulkea vintilläkin ja kömpiä siellä toiseenkin sänkyyn, kun poika oli viikon kotona. Hän jätti mukavasti joskus oven auki.

Jouluaattona oli vain sellainen ihme, että pannuhuoneeseen oli ilmestynyt hiekkalaatikko. Se oli Ruusalle mieluinen. Ja kyllä sitä kävi Majurikin ihmettelemässä. Tämä siksi, että vietimme joulun poikani kotona Oulussa ja kissat olivat aattopäivän yksin. Mutta kyllä kissojen pissan haju, ainakin tavallisella hiekalla sisätiloissa, on niin pistävä haju, että se riitti. Vähän nyreissään Ruusa kyllä haisteli ja katseli pystyyn nostettua, pestyä laatikkoansa myöhemmin.

Lahjapapereilla he saivat joulun jälkeen leikkiä. Varta vasten toin niitä pussillisen kissoille leikittäväksi ja kyllä he hauskaa niiden palleroiden kanssa tuolla lattialla jonkin aikaan pitivätkin. Pyörittelimme ja heittelimme niitä lattian täyteen.

Ruusaa vähän harmitti emäntänsä istuminen palapelin ääressä. Huomasin, että hän protestoi sitä omilla keinoillaan. Pisti käpälänsä laatikkoon, nappasi kynsiinsä palasen, otti sen hampaisiinsa ja vei sen lattialle leikittäväksi. Sieltä poiminkin aika monta palasta, joissa hampaanjäljet näkyivät. Löysin kaapin alta myös kadonneet hiuspinnini. Pitääkin olla tarkkana imuroinnin kanssa. Parempi olisi ensin lakaista paikat. Sillä Ruusan hampaissa katoaa kaikenlaista. Jännittävä nähdä kuinka monta palasta palapelistä uupuukaan!
Huomion kerjäämistä tuo kaikki, sillä palasia katoaa vain, kun itsekin istun palapelin ääressä. Ja hiuspinnit ja muu pieni katoaa yöpöydältäni vain, kun en nouse ruokaa antamaan. 

Ruusa ei jää neuvottomaksi.

Tähän ei meidän kissat kuitenkaan suostuisi!

6 kommenttia:

 1. Täytyy vielä lisätä ja kehuakin tuota suloista Ruusaa. Hän ei koskaan kynsi tai pure tai yllättäen hyökkää esim. jalkoihin. Hyvin hellästi hän käpälöi joskus kasvojani pehmeällä tassulla. Ja joskus ottaa hampailla kiinni. Se on sellainen hyvin hellä ote, selvästi kertoo, että 'tule antamaan ruokaa' tai 'rapsuta minua vielä'.

  Lasten ei tarvitse häntä pelätä, kuten joskus muinoin Eemeli-kissaa, joka oli suloisen näköinen, mutta joskus arvaamaton.

  VastaaPoista
 2. Palapelin tekmisestä minäkin tykkään, nykyään vain ei jää aikaa siihen:(
  Meilläkin kävivät kisut hiekkalaatikolla pakkasten aikaan. Matikainen paineli suoraan ulkoatullessaan pisuille lämpimään:)

  VastaaPoista
 3. Naurattaa kyllä nuo kissojen touhut! Meilläkin nyt kun on lunta, kissat kaivavat ja rapistelevat hiekkalaatikollaan ihan huvin vuoksikin. Ja imuroimista riittää, kun valkoiset kissanhiekkapallerot erottuu punaisista matoista heti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkohan vähän ankara kisuloilleni. Ulos vain aamulla pukkaan, vaikka Ruusa pinnistää viimeiseen hetkeen. Tuolla pannuhuoneessa pyörii ja ihmettelee, mihin hiekkalaatikko on kadonnut.

   Mutta ei se ole kuolemaksi, jos navettakissa käy ulkona pissillä.

   Poista
 4. Ihana videon pätkä. Mitähän Eemeli olisi tuumannut, jos sitä olisi yritetty paketoida?!

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!