lauantai 3. tammikuuta 2015

Kissat ja lumi

Ah kun on hauskaa lumen kanssa. Siinä hypitään ja juostaan niin että lumi pöllyää. En sellaisesta ehdi kuvia ottaa. Siinä piiloudutaan, vaanitaan toista ja tapellaan. 

Hauskaa on myös kun ihmisetkin ovat ulkona ja leikittelevät lumipalloilla, joita viskellään tielle. Kaikki nauravat, kun kissan pienet tassut luistelivat jäisessä alamäessä. Hullunkurista.

Mukavinta on, kun tarpeiden teko on niin helppoa. Lumeen on niin helppo kaivaa sopiva kolo. Vaikka emännästä ei ole mukavaa, kun niitä kokkareita tulee keväällä esiin. Vaikka helppoa ne on siirtää lapiolla vielä jäisenä pois. Mihinkään muovipussiin niitä ei ole lumesta kiva kaivella.Olen ihmisenä oppinut yhä enemmän lukemaan kissojen eleitä. Ainakin sen, miten kissä näyttää ilonsa. Oikeastaan kuten koirakin. Nimittäin kirmaamalla kovaa kyytiä edestakaisin ja puuhun ja puusta alas ja vauhdilla taas pihan yli. 

Kissat ovat aina riemuissaan, kun joku tulee kaveriksi pihalle. Aivan kuin myös silloin, kun tulen autolla asioilta. Samalla tavalla he kirmaavat sitten sisälläkin. Oli hauska tulla taas sisällekin, kotiin.

Onhan tuo puissa ja korkealla kiipeily vähän myös kuin näytin paikka. 

- Katso mitä minä osaan!

Ruusa kiipeilee useinn savusaunan katolla. Nyt hän huomasi, että se olikin niin lumessa, ettei sinne viitsinyt kiivetä.

Vähän harmitti! Mutta kyllä tuolla Ruusalla on hyvä suojaväri monessa paikassa. Aivan kuin olisi huomannut sen itsekin, kun usein viihtyy kivikoilla ja harmaissa rakennuksissa.Ruusa on erittäin valppaan ainakin metsän reunassa. Siellä ropsahtelee ja rapsahtelee. Parasta olla tarkkana. Mutta ihanasti alkoi uusi vuosi, puhtaalla lumella!


10 hauskinta kissalistausta. Enpä tiedä...Luonnossa he vievät voiton!

1 kommentti:

  1. Lumipallojen haku ja väistely on kissoista mukavaa, enhän toki ihan osumaan heitä mutta sinne lähimaille kuitenkin.
    Puhdas valkoinen lumi on kissoille mieleen, jos vain kissat ovat tottuneet ulkoilemaan.

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!