keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kissakirjoja

Kissoista on kirjoitettu paljon kirjoja. Tai on paljon kirjoitettu kirjoja, missä kissa on mukana. Minunkin kirjahyllylleni on kertynyt joukko eläinkirjoja, joita tässä vähän esittelen, kuten ruusublogi-sivullakin.

Ensinnäkin löysin kerran kirppikseltä tällaisen kauniin kissakirjan, jonka sivuilla oli tilaa tehdä omia muistiinpanoja. Minä olen ne sivut täyttänyt kissavalokuvillani ja pienillä merkinnöillä. Sen on toimittanut Pirjo Santonen ja kuvittanut Juliette Clarke.

Mutta se mikä ilahdutti, niin kauniit ja herkät kissapiirokset!  Kirja sisältää myös kauniita ajatuksia, runoja ja loruja eri kirjoittajilta.

"Aamusuukko, kissan nenän hienotunteinen hipaisu jonnekin kasvojeni keskelle. Koska sen pitkät vaaleat viikset kutittavat, aloitan jokaisen päiväni nauraen." Janet F.Faure

"On päivät niinko kuninkaan kissalla."
Suomalainen sananparsi

"Kissa istuu ikkunalla, kutoo pientä sukkaa.
Älä itke tyttö rukka, itkus menee hukkaan."
Muistoruno


Toinen ihana kissakirja on tuossa tuo 'Kirjastokissa', jota suosittelen kaikille, jotka kissoista pitävät. Itse olen kirjaa lainannut jo aika monelle.

Se kertoo surkeasta kissasta, joka lämpöä kai etsien oli joutunut lainattujen kirjojen kuiluun. Kissalla oli onnea, sillä kirjaston ihmiset ottivat sen huostaansa ja siitä pitäen se eleli kirjaston tiloissa ja viihdytti kaikkia kirjastossa vierailijoita.

Siitä tuli muutenkin aivan maailmankuulu kissa luonteensa, älykkyytensä ja hoitotaitonsa puolesta.

Sitten on monia kirjoja, joissa kerrotaan eläimistä, eikä kissa ole paljoakaan poissa niiltä sivuilta. 

Esim. James Herriotin kirjoissa on upeita aivan uskomattomia kertomuksia kissoista. Muitakin eläinkohtaloita on mielenkiintoista lukea. Lorenx on kuuluisa näistä ja Sesse Koivistonkin kirjat ovat mukavaa luettavaa.Hyviä pakkaspäiviä ja mukavia lukuhetkiä kaikille!  Kertokaa lisää kissakirjoista tännekin!

Ps. Kuulin serkultani tällaisesta kirjasta, jonka sitten löysinkin divarista puoleen hintaan ja tilasin itselleni. Tässä alle kopioin tiedot kirjasta tältä sivulta 


Hurmaava Bob-kissa löysi itselleen ystävän Lontoon kaduilta. Sydäntä liikuttava tositarina ihmisen ja eläimen ystävyydestä ja toivon mahdollisuudesta. Kun James Bowen eräänä iltana tuli kotiin tavanomaiselta katusoittokeikaltaan, hänen kynnysmatollaan nukkui oranssinpunainen, huonossa kunnossa oleva kissa. Kissa lyöttäytyi Jamesin seuraan eikä halunnut lähteä mihinkään. James epäröi ottaa vastuuta kissasta, metadonihoidossa olevana entisenä huumeiden käyttäjänä hän hädin tuskin pystyi huolehtimaan itsestään. Mutta hoitaessaan kissaa James alkoi itsekin voida paremmin, ja fantastinen Bob muutti lopulta molempien elämän parempaan suuntaan. 

Ps. Tästä vesselistä löytyy youtubesta paljonkin tarinaa, nyt matkalla maailman maineeseen.

Kissa ja kirja! 

6 kommenttia:

 1. Hauska kissakirja. =) Silityksiä siun ihanille kissoille. =) Mie vielä haaveilen omasta kisusta... =)

  VastaaPoista
 2. Eipäs ole tainnut tulla luetteua yhtäkään kissakirjaa....enpä kylläkään taida lukea paljon muitakaan kirjoja, paitsi puutaha ja kasvi. Herriotin kirjoja sensijaan on ostettu tyttärellelahjaksi, pitäisikö lukea itsekin, Niin mutta milloin mä lukisin, pohtii täällä hän.

  VastaaPoista
 3. Lukemisaika ja kissa-aika tulee kun aika on!

  VastaaPoista
 4. Varmaan tunnetuin kissakirja on Pekka Töpöhäntä. Kirja on tietysti juuri meille sopiva kun kissoillani ei ole häntää tai pieni töpö.
  Tosin Pekka oli hännällinen kotikissan pentu jolta rotta söi hännän. Julmaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on! Kuuluu myös pikku-Malenalle, pojantytär, suosikeihin. Myös Viiru ja Pesonen!

   Poista
 5. Ihania kissakirjoja, minulta vain on jäänyt kissakirjat lukematta vaikka meillä kissa olikin 18,5 vuotta.

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!