maanantai 26. tammikuuta 2015

Kevätkuparia taas Majurilla!

On se ihmeellinen tuo Majuri-kissan turkki! Se on kuin paksuinta mustaa silkkisamettia! Mutta odotapas kun aurinko osuu siihen, varsinkin vinosti tuolta hankien kautta. Tuo punainen kupariväritys tulee silloin esiin. 

Joku joskus arveli, että onko Majurilla jokin ravinnonpuute. En usko.

Fundeeraan itse näin. Muistelen, että kissojeni äiti oli hentonen ja pienoinen punertavankirjava kissa. Muistelen emännän puhuvan jostakin pitkä-karvaisemmasta sekarotusesta kollikissasta.

Tästä voisin päätellä seuraavaa:

1. Majurin karvoituksessa on jotakin punertavaa.

2. Majurin talviturkki saa lisäkarvoituksen jostakin sukujuuristaan, ehkä siltä pitkäkarvaiselta ja se on ollut punertava kissa. Häneltä hän on saanut talvikarvoituksen. Sillä... kesällähän hän on taas musta, kun tuo talvikarva keväällä häviää. Valitet-tavasti se näkyy harmaana nöyhtänä kaikkialla missä hän on maannut.

Tuossa auringossa näkyy hyvin eräs toinenkin seikka. Nimittäin se kissan kehnä vai mikä se nyt oli. Juuri se, mikä aiheuttaa allergioita.

Voihan se olla ihan pölyäkin, mutta mistäs Majuri nyt pölyä olisi saanut? 

Ihanalta he näyttävät! Mahtuvat molemmat työpöytäni tyynylle D-vitamiinia saamaan!
5 kommenttia:

 1. Musta turkki kissalla on tosi upea, mutta jos ajatellaan näyttelykissaa se on hyvin haastava. Mustassa näkyy kaikki, siis hyvät ja huonot ominaisuudet.
  Turkki voi olla yhtä aikaa sekä kuiva että rasvainen ja se näkyy tavallaan suttuisuutena.
  Tulee kevät ja kissa nauttii olostaan ulkona se varmaan parantaa myös turkin ulkonäköä
  Olethan antanut matokuurin.....
  Muuten musta väri peittää muut värit alleen ja Ruusasta näkee mitä värejä voi Majurikin kantaa....
  Rapsutukset molemmille....


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, voi kuinka arvostankaan sinun huomioitasi, jo sitä että viitsit kommentoida! Kiitos!
   Aion kuitenkin pitää kissani maalaiskissoina, maalaistalon tehtävissä ja sellaisenaan ihailtavina. En vie Majuriakaan näyttelyyn. Hänelläkin on hauskat omat puolensa. Kyllä Majurin turkki yleensä on kiiltävä ja komea, mutta aurinko tekee kepposiaan.
   Mutta tosi, juuri eilen huomasin, että matokuuri on JÄLLEEN tarpeen. Ehkä siksi, että annan heille raakaa kalaa, ovat siihen tottuneet.
   Toisaalta olen seurannut Majuria, joka aivan liian usein tahtoo ulos, että onko pissatulehdus tulossa. Olen seurannut häntä ja hän poika vain ihailee leutoa säätä ja nauttii ulkoilmasta. On vähän rauhaton senkin vuoksi. Pakkasten aikaan makasivat mahdollisimman paljon sisällä. Tosin katselen myös huolestuneena jälkiä, jos ilves olisi liikkeellä. On vieraillut Raahen seuduilla maalaistalojenkin pihoissa. Ei ole näillä seuduin kuitenkaan näkynyt.

   Poista
  2. Juuri niin, ei tehdä Majurista näyttelykissaa. Musta turkin väri on tosin vaikea aina joskus ja juuri siksi, että siinä näkyy kaikki.
   Näin talvella turkki on kuiva ja tuota ihohilsettä tulee ja sitä ilmeisesti tulee myös silloin kun kissa on jostain syystä levoton. Majurin turkin väri on komea ja näin auringossa se näkyy kuparina.
   Ns ulkokissan pissatulehdus on vaikea todeta, ei ole merkkejä hiekkalaatikolla ja ei voi oikein kontrolloida miten usein kissa käy/yrittää pissata.
   Jos nämä kuvat ovat juuri nyt otettu niin ihan hyväkuntoisilta ja onnellisilta kissat niissä näyttää.
   Tuo vertaus näyttelykissaan johtuu siitä, että olen monesti seurannut juuri yksiväristen mustien ja rusketurkkisten arvostelua ja miten tuossa turkissa näkyy kaikki, siis ihan kaikki ja monesti juuri ihohilse nousee pintaan, jos kissa vähäsen vierastaa tuota tilannetta.
   Kissan turkista ja ihosta löytyy paljon tietoa myös netistä, mm.
   ( verkkosivuapteekki.fi ) siellä on myös kissoja koskevia kirjoituksia.
   Tiedän että hoidat kissojasi hyvin ja olet huolissasi jos jotain poikkeavaa ilmenee, mutta kissasi elää vapaata kotikissan elämää ja siihen kuuluu myös hitunen vaaraa ilves, kettu ja ehkä jotain muutakin. Kissat ovat varmasti hyvin onnellisia kun saavat viettää luonnolista kissan elämää........

   Poista
 2. Hei, blogissani on sinulle haasta, voit ottaa tai jättäää....

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!