lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kissa juttelee hännällään

Poimin tuollaisen elekieliopastuksen siitä, miten kissa milloinkin hännällään 'puhuu'.

Sitä tulee harvemmin 'kuunneltua'. Sen toki tiedän, että kun kissa tahtoo ruokaa, sillä hännänpää liikkuu ja asento on varman suora. Tai kun se tulee tervehtimään, häntä sojottaa iloisen pystyssä. Tai kun kissa on hermostunut, se vispaa häntäänsä pitkin lattiaa.

Selasin kuviani ja huomasin, etten ole kuvannut häntää!! Enkö ole kuunnellut kissaani! Toisaalta ne hännät vilestävät siellä sun täällä niin vikkelään, ettei ne ehdi kameran linssiin, ainakaan minun kameraani.


Utelias häntä.

Häntä vispaa, kohta hyökkään!
Entäs sitten, kun kissa itse puhuu häntänsä kanssa?

5 kommenttia:

 1. Hurjalta näytti tuo kissan puhelu oman häntänsä kanssa. Oliko kissa jostain hermostunut tai olisiko sen häntään tarttunut jotain sopimatonta, esim pihkaa.
  Joskus kun kissa on "ahdistunut" se saattaa purra häntäänsä ja nuolla sen melkein karvattomaksi.
  Toivottavasti tämän kissan asiat olivat kuitenkin kunnossa ja se vain esitti "häntävihaista."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin mielestäni. Tuollainen vihamielisyys täytyy olla jotain luonteenhäiriötä. Olen nähnyt monta häiriintynyttä kissaa, jotka hyökkäilevät ja yhtäkkiä saattavat purra, kuljeskelevat edestakaisin ja naukuvat kauheasti. Niitä käy sääliksi.

   Poista
 2. Kissanhäntätaulu on hieno! Tuo videon kissa kait jutteli jonkun aavekissan kanssa tai sitten sen hännässä oli kirppu tai muu kutittaja. Ei tuommoinen kyllä mitenkään aivan tavatonta ole. Kyllä kissa ikävystyneenä leikkii vaikka oman häntänsä kanssa. On meidänkin kissa tehnyt tuota joskus mutta ei noin raivokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen keksit. Kirppu!! Kyllähän minunkin kissat, ja varsinkin Ruusa jahtaa vimmatusti välillä häntäänsä, mutta ei hän vihainen sille ole.

   Poista
 3. Siinä ne kaverukset ovat :) Ihan kuin meidän Laikku ja coco. Virpi

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!