sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ruusa-kissani, ihastuttava sirppana!

Useinhan ihmetellään, miten samassa lapsikatraassa kasvaa niin erilaisia persoonia. Samoin se on kissaperheissäkin. Tosin Ruusan ja Majurin syntymäaika eroaa 8 tunnilla. Usein mietinkin, onko Majuri jotenkin aivovammainen (happivajauksesellinen pikkuveli), kun hän on niin kömpelö ja varauksellinen, hitaasti asioita päättävä. En kuitenkaan mitään fyysistä tai hermostollista vikaa ole löytänyt. 

Ruusa on kuitenkin monella tavalla erilainen; vilkas, nopea, päättäväinen, kaikkea seuraava, utelias ja valpas. Hän tervehtii kaikki oudotkin ihmiset, on luottavainen, eikä pälyile sängyn alta, kuten Majuri. Juttelee kurnauksilla kovasti, kiittää ja tahtoo. Kertoo myös omalla äänellään, milloin hän haluaa, että häntä leikitetään. Älykäs tyttö monella tavalla. Hän osaa ratkoa ongelmia.

Minun suloinen hopeakilppari (hopeanharmaa kilpikonnaväritys)!

Ihailen kummankin kissan siisteyttä. Koskaan he eivät ole tehneet sisälle mitään, ei edes hätäkakkaa, vaikka usein olen päivisin viipynyt pitkään poissa. Olen usein jättänyt kissat nukkumaan. Hiekkalaatikkoa pidän sisällä vain silloin, kun olen yötäkin poissa. Ja silloinkin naapurit ovat antaneet ruokaa ja päästäneet ulos. 

Eivät he ole repineet eivätkä särkeneetkään, mitä nyt muutama kukkapurkki joskus on pudonnut lattialle. 

Miten paljon kissa ymmärtää puhetta? Uskon, että ainakin äänen painon he ymmärtävät. Ruusa seuraa tarkasti, millä äänellä milloinkin puhun. Kun korotan ääntäni, hän luimistaa korviaan, sanoo 'krrh' ja tahtoo ulos.

Ruusa rakastaa yhä isoa nallea, jonka kainalossa hän usein päivät nukkuu, väliin yötkin, jos ei nyt sitten emäntää ikävä tule. Sitä nallea hän 'leipoo' onnellisena ennen nukkumaan asetteluaan.

Tässä päivänvalossa otetuissa kuvissa näkyy hyvin Ruusan kaunis pehmeä turkki ja hänen ahkera siistimisioeraationsa. Valitettavasti käteni ei ole tarkka ja Ruusan liikkeet ovat aika vikkeliä. Miksikähän Ruusan otsa näyttää aina olevan kurtussa?

6 kommenttia:

 1. Minulla on Tipi urkko ja rauhallinen, Nanni taasen on joka paikassa missä minäkin. Käymme kanalassa ja touhuamme yhdessä mitä milloinkin. Nanni on vilkas, asioita seuraava ja kova tyttö lukemaan lehtiä. Jos ruoka ei ole sopivaa - kuten se ei useinkaan ole - Nanni menee lehtikasalle ja repii siitä pikku palasia. Ihana pieni tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minä kun sain jostakin kommentista ymmärryksen, että Nanniasi ei ole. Nyt ymmärrän, että on. Kävin koluamassa sivujasi ja löysin kuin löysinkin Nannin. Ovat kyllä Ruusan kanssa kuin sisaruksia. Otin kuvan tietokoneelle talteen. Juuri tuollaisen hopean hohtoinen ja sirkeät, vilkkaat silmät, jotka seuraavat kaikkea. Jos käyt täällä, niin Mörökölli on kertonut tuollaisen kirpparin tarinaa enemmänkin.

   Poista
 2. Ihanaa kissajuttua :) Rakastan niin tuota sun Ruusaasi (kuten lähes kaikkia muitakin kissoja) Kun meille tuli tuo Omppu-kilppari, ja käytettiin sitä ekaa kertaa lääkärilä rokotuksilla, niin lääkäri alkoikin kertoa näistä kilppareista. Kertoi juuri sitä, että ovat nopeita liikkeissään, "sähäkämpiä", erilaisia luonteita kuin yleensä muut, vaikka jokainen kissa eri luonteinen onkin. Siloin kuulin tuosta kilppareiden erilaisuudesta ekaa kertaa ja sen jälkeen olen lukenut enemmänkin asiasta. Meillä oli ennen Omppua jo ollut sinisavukilppari, joka oli erityisen älykäs kissa. ja Ommpu on tidellakin sukkelaliikkeinen ja sähäkkä. Kun se leikkiikin(nyt vielä vanhanakin) niin se on totisesti menoa. Ja kun hän leipoo, tallustaa sylissä ollessaan, niin se on todella vauhdikasta tikkuamista :) Päättäväine, omapäinen, jonka päätä ja tahtoa on vaikea kääntää :)Voi olla, että Ruusasi vikkelyys on juuri tätä, tai sitten kissamaailmassa(kin) tytöt ovat vikkelämpiä ja touhukkaampia kuin pojat. Pojat tykkäävät laiskotella :) Kiitos kivoista kissajutuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusa on hyvin otettu kiinnostuksestasi. Kerroin sen hänelle ja hän iloisesti kurnahti. Etsin sinun sivuiltasi enemmänkin kuvia Ompusta, mutta eipä siellä paljoa Omppua näy. Puutarhaetsiväsi siellä valvoo kaunista puutarhaasi monessa kuvassa. Oi joi noita kuvia mitä siellä vilahteli! Omppusi on aika jännä selvine värivivahteineen. Minulla oli Emppu eli Eemeli, joka myös eli aika vanhaksi, 17 vuotta. Poikakissa samanmoinen monivärinen, mutta pitkäkarvainen. Ihanan älykäs kissa, mutta pikkuisen yllättävä. En sallinut lasten leikkiä sen kanssa, se saattoi kynsästä. Muuten sen halaukset olivat uskomattoman vahvoja, kun se hankasi pientä päätään minun korvallisilla.

   Poista
 3. Ihanat pesu hommat menossa. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan rauhallisesti se livahti, tuo ystävänpäivä. Nyt sitten alkaa kevät!!
   Hyvää kevättalvea ja hiihtokelejä!

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!