lauantai 1. elokuuta 2015

Mitähän Ruusa pelkää?

Täytyy vähän jatkaa noista kissojen päivärutiineista. Sillä nimittäin huomasin Ruusan aamutouhuissa jotain outoa. Ei se ehkä ihan rutiinia olekaan, että hän haluaa tehdä minun kanssani puutarhakierrosta ihan vain huvin vuoksi. Ei.

Eilen aamulla Ruusa ei halunnut mennä ulos, vaikka komensin häntä. Hän vain kiehnäsi minun jalkojeni ympärillä, kun istuin netissä, ja naukui.

Lähdin hänen peräänsä, jos vaikka hän tahtoo ruokaa. Ei.

Lähdin hänen perässään kohti terassin ovea, joka jo olikin auki. Siitähän hän voi mennä kun haluaa. Ei.

Vaan hän kiersi minun jalkojani, katseli minua anovasti ja sanoi 'Nau'.

Sitten hoksasin. Hän tahtoi minua ulos kanssaan (sama juttu tapahtui tänä aamunakin). Niinpä lähdin, vaikka maa oli märkä ja taivas harmaa ja vähän vettäkin ripotteli. Mietin tuota Ruusan käyttäytymistä. Hän näytti olevan varuillaan, vaikka läsnäoloni ilosta hyppeli sinne tänne ja kiipeili siellä sun täällä välillä kurnahtaen. Tuon tuostakin Ruusa vilkuili ympärilleen ja tarkkaili. Oli olemassa ehkä syy siihen, että hän kiipeili vähän korkeimmilla paikoilla. Hän halusi nähdä laamemmalti ympärilleen. Silloin muistin myös oudon äänen, johon yksi yö heräsin. Naapurikin oli herännyt samaan ääneen. Se oli outo kiljaisun tapainen ääni, joka toistui useaan kertaan. Ihmettelimme sitä naapurin kanssa, koska emme koskaan aikaisemmin mokomaa olleet kuulleet. Tulimme siihen tulokseen, että se voisi olla kauris. Voisikohan? Kiljaiseeko ilves?


Jotakin outoa on kyllä liikkeellä, ja Ruusa sen aavistaa. Samoin Majuri, sillä hän on tullut usean yön ajaksi sisälle nukkumaan, kun yleensä hän nukkuu terassilla. Kuvassa kaksi kissaa, toinen tuollainen 'sammalkissa' joka istuu sammalsohvallani.

Jospa nämä jutut vielä selviäisi...

10 top videota kissoista!

5 kommenttia:

 1. Voi, mitähän Ruusa pelkää.
  Toivottavasti ilves ei liiku lähistöllä. Mutta kyllä Ruusa on ihmeellinen kissa, osaa hakea turvaa ja läheisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ilveksiä tässä liikkunut toissakesän jälkeen. Mutta kiljuukohan fasaani? Se on aika uusi tulokas näillä seuduin.

   Poista
  2. On tultu siihen tulokseen, että tälläkin seudulla fasaanit ovat yleistyneet. Jokainen puhuu niiden kiljumisesta. Kissoillekin outo ilmiö.

   Poista
 2. Ilves, haukat jne saavat kissan varuilleen, voi olla myös kulkurikissa liikenteessä joka rökittää ja sekin vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on tuo kulkurikissan kierteleminen täällä. Sen kissan perhe-elämä meni vähän resuiseksi ja osan aikaa asuvat kaupungissa. Nyt kissa on niin villiintynyt, ettei sitä saada kiinni. Se nälissään kiertelee seutua. Eilen tapasin sen keittiöstä (tullut avoimesta ovesta) kissojeni ruokakupilla. Ruusa pelkää sitä, koska on niin pieni. Onneksi Majuri antaa sille lähdön, jos on lähettyvillä. Sääliksi käy tämä kissa.

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!