keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Köllöllään!

Kissaelämäänkin kuulu tämä kylmä pimeä kausi ihan omana ajanjakosnaan. Enää ei kaihailla ulos eikö paljoakaan pyyntimatkoille. Nyt ollaan sisällä ja haetaan vähän enemmän sitä emännänkin syliä.

On hoitoaika!Majuri osaa antautua siihen parhaiten. Pitkän hyvän kesän ja macho-pyyntiretkien plus muiden tappeluiden jälkeen hän arvostaa taas lutkutuksia emännän vanhan paidan kanssa. Parasta se, jos joku käsi vähän rapsuttaa. Siihen hän nuolaisee pian kiitoksen. Lisää, lisää vain! 

Toinen juttu, minkä Majuri on löytänyt aivan hurmaavan rentouttavana, on vauvan vanha hiusharja, jolla emäntä kuopii turkkia hankalistakin paikoista, kuten kainaloiden alta, vatsasta ja korvan taustoilta. AAAH! Mitä harja saakaan aikaan!

Ruusa ei siedä mokomaa harjaa! Hän tarttuu siihen hampaillaan ja alkaa leikkiä sillä. Häntä ei harjailla tuollaisilla tekniikan välineillä. Mutta kyllä hän sopivasti illalla hyppää selkäni taakse, kun kirjoitan koneellani ja puskee niskaani. Se on merkki, että tarttis  vähän hoitoa. Syliin pitää ottaa ja kuoputtaa. Muuten hän hyppää tietokoneelle ja on siinä isona.

Syksyn saapuessa ihminenkin tarttee jo rauhaa ja hiljaisuutta, katsella kynttilän liekin lepatusta ja lukea hyvää kirjaa. Ja kun katsoo ympärille, löytyy monta hyvää asiaa arkipäivästäkin, jotka hoitavat mieltä ja kehoa. Kiitollisuus yksi niistä.

Luin jostakin, netistä, että Japanissa on tullut suosituksi ja jopa osoitettu työntekijöille katsella silloin tällöin hellyttäviä eläinvideoita. Niistä saa kuulemma lisäenergiaa ja hyvän olon tunteen. Niitä onkin ilmaantunut pilvin pimein esim. facebooksivustolle. Ja onhan ne hellyttäviä.


2 kommenttia:

  1. Suloiset kissat sinulla. Tämä viilenevä ajankohta saa itse kunkin käpertymään sisälle lämpöön :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen huomannut, että kissat alkavat enemmän nauttimaan sisällä olemisesta. Etenkin tosi kurjilla keleillä ovat kaikki sisällä ja nauttivat takkatulen lämmöstä :)

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!