maanantai 17. marraskuuta 2014

Majuri Paksuhäntä

Otetaanpas aiheeksi hännät!

Nimittäin tuolla mustalla Majurikissalla on hyvin paksu ja vankka häntä. Siitä on niin mukava ottaa kiinni ja tervehtiä vieden kättä sitä pitkin, kun hän saapuu ulkolenkiltään. Se kun on muutenkin aina niin terhakkaasti pystyssä ja värisee mukavasti, kun hän on iloinen tapaamisesta.

Siis aivan toista kuin aikoinaan lastenkirjassa Pekka Töpöhännällä. Luonne on varmaankin sama kuin hyvä tapaisella Pekalla, mutta häntä on kuin Pekan vihamiehen Mollin häntä. Sillähän se aina kehuskeli. Kuvassa tuo häntä valuu kuin boa-käärme.En siis ennen ole tavannut kenelläkään kissalla noin komeaa häntää. Kun Ruusan häntä on tyvestä n. 6 cm, Majurilla se on 10 cm. Pituutta Majurin hännällä on 28 cm, Ruusalla 25 cm.Se mikä tekee Majurin hännän vielä komeammaksi, on tietenkin väri ja kiilto, mutta myös karvan tiheys. Majurilla on yleisesti tiheä silkkimäinen karva. Kun taas Ruusalla tuo hännän karvoitus on ohuempi ja harvempi.

Olen utelias. Katsotaanko näyttelyissä kissan häntää?

On muitakin tapoja kyllä 'rakastaa' kissaa kuin häntää vetämällä. Tämä mies opettaa mitä ilmeitä kasvoilla pitää olla kun haluaa kertoa hyväksyvänsä kissan ja tervehtiä rakkaudella tai tervehtiä.
Enpäs minäkään tätä tiennyt!


2 kommenttia:

 1. Kyllä vain, näyttelykissan häntää katsotaan ja se on paljolti rotukohtaista, siis millainen hännän tulisi olla.
  Arvostelusetelissä on hännälle oma kohtansa ja se tosiaan on määritelty rotukohtaisesti. Toki häntä kaikkinensa kuuluu kissan kokonaiskuvaan ja sen tulee olla sopusoinnussa kunkin rotustandardin mukaan.
  Uskoisin näin, jos Majuri olisi kotikissa-arvostelussa tuo komea häntä kyllä huomattaisiin ja toisi plus-pisteitä.
  Häntä on hyvin tärkeä osa kissan kokonaiskuvassa ja jos standardiin kuuluu muhkea tuuhea häntä niin sen pitää myös olla sellainen. Hännän pituus on myös mitattavissa kissan kroppaan nähden eli ei liian lyhyt eikä liian pitkä.
  Hännän luusto on myös tärkeä ja knikki aikuisen kissan hännän päässä on yleenä syy evätä kissalta sertifikaati, kun taas kastraatilla se ei ole ihan niin suuri virhe.
  Tässä muutama huomio näyttelykissan hännästä.
  Majurin häntä on tosi komea.
  Sitten on myös kissarotuja joiden häntä on poikkeava kuten juuri minun kissani Manx-rotu. Tässä rodussa on hännästä omat sääntönsä ja täydellinen hännättömyys on silloin ihanne ja täydet pisteet häntäkohtaan, Pekka-töpöhäntä saa myös hyvät pisteet jos töpö on suora ja riittävän lyhyt eli kolme nikamaa pienessä töpössä. ( 3 cm on sellainen nopea arvio )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley hyvästä selostuksesta!! Pitänee Majurille tuo kertoa...
   Muuten, kävimme tällä kertaa kaikki yhdessä tehden autolla pienen retken. Kissoilla meni hyvin ja tuntuivat olevan hyvillään vaihtelusta tutkia heille jo tuttua toista pihapiiriä.
   Sen verran parannusta, että ostin Ruusalle ihan oman korin. He ovat jo niin itsenäisiä ja oma tila näyttää olevan tarpeen!

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!