tiistai 6. elokuuta 2013

Kissat sen kun köllöttelevät!

Mitä kummallisempia paikkoja kissat etsivät kesähelteellä. Joskus löydän ne savusaunan lauteilta, joskus kahvilan kaapin alta, joskus vintiltä ja milloin mistäkin. Usein niiden turkki on sahanmuhissa. Silloin tiedän, että ne nukkuvat työkaluvajan vintillä, siellä mihin johtaa ne kissojen ranskalaiset portaat. Mutta usein Ruusa nukkuu sänkyni päällä. Tietää, että se on turvallisin paikka.
Vaikka on hellettä ja tuntuu, että kissat eivät tee muuta kuin syövät ja nukkuvat, niin kyllä kummiakin tapahtuu. Lehtokurpan poikaset ovat saaneet kyytiä. Niiden jätöksiä on löytynyt sieltä sun täältä. He eivät enää tuo lintua minun näkösälle sen jälkeen, kun pelastin lehtokurpan emon Majurin hampaista. Se lensi tyytyväisenä tiehensä, lie oli poikasia puolustanut.

Yksi lintu oli räkättirastas. Majuri lie tuumasi, että jos nyt kelpaisi emännällekin. Hän toi sen makuukamariin asti. Pelästyin kun kauhea kirkuminen alkoi kuulumaan. Lintu pääsi välillä Majurin hampaistakin, mutta juuttui siihen takaisin. Höyhenet pölläsivät pitkin huoneita, kun kepin kanssa ajoin Majuria lintuineen ulos. Siis ei kelvannut sekään emännälle.

Mutta myyrät ja hiiret kelpaavat. Sitä tullaan näyttämään ja odotetaan niitä kiitossilityksiä ja häntä nousee ja selkäkin kaarelle. Ovat niin tyytyväisiä.

Joten tervennä ollaan ja kesä on ihana! Kahvilavieraat jututetaan ja jopa lasten kanssa vielä leikitään!

1 kommentti:

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!