tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ikäväkö?

Kissani tulivat hyvin toimeen sen pari viikkoa, kun olin poissa, koska talossa oli kotimies. Eihän kissat tarvitse muuta kuin sen verran huomiota, että saavat ruokaa eteensä. Tosin oli niitä hellitty ja hoidettukin. Ainakin kissan harja oli sen näköinen. Hoitaja kertoi, että se olikin Majuri nyt, joka aina riensi kotimiehen luo, kun tuli kotiin. Ruusa enemmänkin pysyi poissa, pyyntiretkillään.

Siis kuvittelin tietenkin kotiin ilmaannuttuani, että kissani juoksevat heti kuin koirat kiehnäämään ja halailemaan ja naukumaan. Katin kontit! He tulivat. Hitaasti venytellen. Ruokaa! Haistelivat vähän kummissaan, mutta hyväksyivät. Ja lähtivät omille teilleen. Hyvä etteivät takajalkoja puistelleet.

Vasta illemmalla kun kastelin kukkia, tuli Majuri katsellen minua pitkään. Yhtäkkiä hän teki spurttia edestakaisin juosten nurmella kamalaa kyytiä kuin jotakin riemua näytellen. Sitten hän tuli kehräten hieromaan jalkojani hameen alle. - Nytkös sinä vasta oivallit, että vanha emäntähän se on tässä? tuumasin.
Siis on hyvä, että kissat tottuvat erilaisiin ihmisiin, eivätkä ole arkoja. Ovathan he kahvilakissoja!

Ja nähtävästi ilveksenpelätin on toiminut, sillä ilvestä ei ole näkynyt, eivätkä kissat ole antaneet sellaista informaatiota. Tosin eräässä naapuritalon lähettyvillä se on nähty!

5 kommenttia:

 1. Kissat ovat sellaisia, ne eivät ihan heti tule poissa olleen emäntänsä luokse ja iloisuus ja kehräys tulee sitten myöhemmin.
  Olimme viime viikolla poissa kolme päivää ja vain Pena tuli heti meitä katsomaan ja sitten Maija. Malla-kissa ei edes vaivautunut aukaisemaan silmiään vaan jatkoi uniaan kuin mitään ei olisi tapahtunut.
  Kissoja kävi katsomassa tuttu hoitaja.
  Hyvä jos ilveksen pelätin on toiminut........

  VastaaPoista
 2. Hei, minulla on Sinulle blogissani tunnustus, kiitos

  VastaaPoista
 3. Heh, minä jo ajattelin että mitenkähän ne kisut...mutta hyvinhän ne ovat pärjänneet, kun on sinulla ollut "kissavahti". Mekin lähdetään tässä reissuun parin viikon päästä ja tilasimme "kisuvahdin" kotiin. Huomaatko, vain yhdelle kissalle vahti. Matikainen on teillä tietämättömillä, ollut jo kaksi kuukautta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tohdi matkustaa ilman kissavahtia. Kyllä sitä vastuunsa tuntee noista pienistäkin. Voi sinun Matikaista! Toivottavasti hän on vain kesälomareissulla, kuten meidän vanha Iita oli. Kulki kylällä, ihmiset kertoivat sen näkevänsä milloin missäkin. Kun tuli kotiin, naukui ja huusi ja juttua oli paljon ja hoitaa piti. Taas viihtyi kotona.

   Poista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!