maanantai 5. toukokuuta 2014

Majuri, pantteripeto!

On kammottavan mielenkiintoista seurata, miten kissa käyttäytyy suuren saaliinsa kanssa. Ruusa tekee ihme ilmalentoja kieppuen sinne tänne viskellen saalistaan välillä ilmaan. 

Majuri päästää irti, vaanii ja ampaisee välillä niskasta kiinni. Ei hypi eikä tanssi kuten Ruusa.

Mutta kummankin pitää haalata saalis emännälle nähtäväksi. Valitettavasti. Ja sitten he vilkaisevat, mitä tykkään. Ja kehua pitää, kun tuollaisia vesimyyriä mätkäyttävät eteeni. Se on kissaa se, petoa itseään, mutta se on myös heidän tehtävänsä täällä maalla.Majuri on aivan poikki. Saaliinsa hän on tavoittanut läheisestä purosta, raahannut sen kotiin ja jahdannut sen kuoliaaksi. Suuri taistelu on päättänyt molemmilla!

Kun taistelua seurasimme naapurin kanssa, jännitimme jopa sitä, että jos myyrä pääsee livahtamaan pieneen lampeen, niin hyppääköhän Majuri perässä. Sitä ei Majuri päästänyt tapahtumaan. Syystä varmaan. 

Tiettyä kunnioitusta näkyy Majurin silmissä, kun hän katsoo saalistaan. Vesimyyrä teetti hänellä kovasti töitä, ei ollut helppo saalis.

Ja sitten kiinni vain: "krunts, krunts". Viimeistä karvaa ja häntääkin myöten kaikki katoaa kissan vatsaan. Hyi olkoon! Mutta jos joku ihmettelee kissan kuntoa ja turkin kiiltoa, niin se on aidon maalaisruoan ansiota.- Kyllä nyt onkin mukava kelliä. Vois tuo emäntä nyt vähän rapsutellakin minua kaiken kehujen jälkeen. NNaauu!

Tällä videolla näkynee hyvin miten kissa saalistaessaan liikkuu...se mitä en ole nähnyt.


2 kommenttia:

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!