torstai 23. huhtikuuta 2015

Miten kuvata kissaa?

Minua inhottaa käyttää salamaa kamerassani. Kissan silmät ovat aina turkoosit. Tottakai voisin hankkia kuvankäsittelyohjelman, mutta ei ole tullut vain sitä hankituksi. Pelkään vähän imurointiakin netissä. Jos teen jotakin väärin, menee ehkä kaikki sekaisin. Vaikka kuljenkin ATK-kurssilla, en voi käyttää siellä omaa konettani, johon saisin ohjeita. Sen sijaan olen oppinut käyttämään LINUXIA. 

Tietenkin voisin unelmoida paremmastakin kamerasta. Suorastaan kahdehdin noita ihania, tarkkoja kuvia, joissa kaikki värit ovat oikeita eikä käsi liikahtele. Rahareikiä on vain liian paljon. Tiedän kyllä, että ei hyvä kuvanottaja tarvitse hienoa kameraa, kun on silmää ja aikaa touhuta sen kanssa. Valokuvaus ei tosin ole ainoa harrastukseni. Yksi sivuseikka vain. 

Videoharrastuskin olisi mukavaa, mutta jotenkin pidän pysähtyneistä kuvista. Joskus olen onnistunut saamaankin ihan vänkiä kuvia, kun aika on otollinen tapahtuman ja valon suhteen.

Tässä esitän muutamia vääriä VALOkuvia. Huomaattehan, että valokuva-sanassa on 'valo'. Hyvä kuvaus siis vaatii oikean valon.

Salamakuva hetkellä, jolloin utelias Ruusa ei kerennyt levähyttää uteliaita silmiään auki. Tässä pitää huomata se, että myös päivänvaloa riitti. Sitä salama vähän pehmitti.
Nyt otin salaman pois kamerastani. Ikkunasta tulee sivuvaloa keskellä päivää sopivasti. Mutta tarkkuus vähän kärsii. Eikä vieläkään Ruusa reagoi hommiini. Olikohan yön ulkona ja ihan rättiväsynyt? 
Ruusa Hopeaposki
Majuri tässä ihan samaan aikaan, toisessa huoneessa sopivasti myös päiväunillaan. Tämä kuva on otettu salamalla.  Majuri nukkuu usein tässä oranssilla kankaalla päällystetyssä tuolissa, josta nyt olin kissantyynyn unohtanut pois. Silmät eivät häiritse tässäkään ja oranssi väri korostaa kissani mustaa silkkiturkkia. Kutsunkin häntä usein Silkkiturkiksi. Hänen turkkinsa tuntuu kädelle ihan erilaiselta kuin Ruusan.
Tässä olen ottanut salaman pois. Ja kas kummaa! Majurista tulikin aivan sininen. 

Näin voi narrata VALON vaikutus. Tässä ikkunasta tulee ihan sama valo, mutta tuolin noja on valoa vasten. 

Majuri jo vähän raottaa toista silmäänsä... Taisin häiritä.
Valokuvaaminen on jännää puuhaa! 

Tällainen löytyi Youtubesta, kun hain 'hyviä kissakuvia'. Ei nämäkään mielestäni kaikki ole hyviä. 1 kommentti:

  1. Mielestäni kissojen kuvaus on vaikeata ja vaatii kärsivällisyyttä.
    Minulla on aika hyvä pieni digikamera ja sillä on hyvä kuvata ja yrittää saada paras mahdollinen tulos. Totuus kuitenkin on, että niitä hyviä kuvia on on tosi vähän, onneksi huonot voi helposti poistaa.
    Oikeaan kuvaustekniikkaan en ole paljoa paneutunut ja siksi nekin kuvat joita itse pidän hyvinä voivat olla ihan jotain muuta.
    Näin maallikkona sanoisin, että mustan kissan kuvaus on hyvin haasteellista.

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!