perjantai 2. marraskuuta 2012

Ruusa, niskani lämmittäjä

Joskus molemmat kissani mahtuivat syliini sulassa sovussa. Ei enää. Tuskin Majuri mahtuu siinä yksin olemaan. Painava takaosa alkaa helposti valumaan yli sylini kuin pullataikina.

On ollut hauskaa seurata, miten kissat käyttäytyvät syliä jakaessa. Ihme, mutta koskaan ei ole tullut siitä minkäänlaista taistelua tai kapinointia. Jos istun, ja Majuri on sylissäni, niin Ruusa kulkee suosiolla ohi asian hyväksymällä, menee muualle nukkumaan tai tulee sinne, minkä hän on varannut pelkästään itselle. Se paikka on nimittäin minun niskani. Majuri puolestaan hyväksyy sen Ruusa-siskolleen.

Jo pikkuisena Ruusa ilmaisi mielenkiintonsa ihmisen hiuksiin. Mielellään se tuli niitä nuuskimaan ja nuolemaan. Kuten tässä

Minulla sattuu olemaan olohuoneessa sellainen sohva, jonka selustaosat ovat leveät. Sinne mahtuu sukankudinta, lehteä, käsirasvaa ja vaikka mitä, joskus kahvikuppikin siinä seisoo hyvin. Joten jos istun nojaten siihen, Ruusalla on niskani takana hyvin tilaa rojottaa siellä ihan pitkällään. Siitä nämä kuvat, joita taiteilin ottaa taaksepäin ja sivulle. Ruusa näyttää ihan tyytyväiseltä, vaikka velipoika onkin vallannut sylini.
Löytyyköhän muita kissakampaajia? No onhan heitä, suosittu ammatti kissojen keskuudessa;  tässä ja  tässä näyttää asiakas olevan lähes ekstaasissa.

5 kommenttia:

 1. Voi mikä lämmittäjä:). Meidän kissat eivät tule noin liki, vaikka niille halipula iskeekin aika ajoin ja sängyssä vieressä nukkuvatkin.

  VastaaPoista
 2. Minä en huoli niitä viereeni, häiritsevät. Mielellään nukkuvat sängyssäni, kun siinä höyhenpeitto. Nätisti nostan ne tuonne olohuoneen sohvalle ja siihen jäävät. Aamulla ne on sitten 7-8 aikaan puskemassa ovea auki ja tulevat viereeni. Sen olen sallinut. Usein nukahdan uudestaan sen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Kissan yksi tehtävä on lämmittää ihmistään ja sinun kissasi hoitavat hommansa viimeisen päälle hyvin :) Oi kun on tuo Ruusa soma ja onnellinen kuvissa tassut taivasta kohti.
  Meidän kissa ei onneksi nuole hiuksia mutta istun kyllä illat telkun ääressä kissanviikset suussa. Kissa on sylissä tassut olallani ja pää toisen korvani vieressä hyrisemassä. Hänkin on aika iso kissa syliin vaikka onkin laiha.

  VastaaPoista
 4. Voi Ruusa, olet tosi mainio paketti. Mitä se sun velipoika on muuten oikein syönyt, kun se on kasvannut niin kovasti.

  VastaaPoista
 5. Majurilla on pienoinen hormonaalinen häiriö. Se lihottaa. Mutta Hilja-maito ja muikutkin sen voi tehdä.

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!