torstai 4. tammikuuta 2018

Kissojen joululeikit!

Monien vuosien jälkeen päätimme koko tuvan jouluporukan kanssa, että tuomme nyt joulukuusen sisälle asti. Laitoimme sen olohuoneen pöydälle. Kattoruuviin kiinnitimme sen vielä varmuuden vuoksi. 

Kehuin, että kyllä kissat antavat sen olla rauhassa. Eivät ole sitä häirinneet tuolla ulkona terassillakaan.

Katinkontit!!

Aloin ihmettelemään, miksi havuja on varissut lattialle niin paljon. Miksi alaoksien havut irtoavat?


 

Kun porukka yleensä kokoontui tuvan pöydän ääreen pelamaan mitä milloinkin lautapeliä, kissat tekivät omia juttujaan. Yleensä he päivät nukkuivat. Nukkuivatko?

Kun talossa oli vieraiden jälkeen hiljaista, sen huomasin. Huomasin sen, että kissat hyppäsivät pöydälle ja leikkivät tip-tap-leikkiä kuusen ympärillä. Nyt ymmärsin, miksi alimmat pallot olivat aina lattialla. Ei siksi, että niissä oli luistava naru tai muuten olivat höllällä. Kissat niillä leikittelivät.

Siinä he peuhasivat, hyppivät alas ja vaanivat toisiaan pöydän ympärillä. Kuusi heilui iloisesti ja hännillään kissat pyyhkivät alimmaisista oksista neulaset ympäriinsä.

Vähän ihmeissäni sitä katselin. Luulin, etteivät noin vanhat kissat viitsi enää leikkiä! En voinut olla nauramatta. En ihmettele enää sitäkään, miksi havuja löytyi vuoteestani asti.

Kuusi on kyllä surullisenakin kestänyt ja kantanut kunnialla joulun ja uuden vuoden pyhät. Loppiaisena vien sen ulos. On se hommansa hoitanut!!

Suloinen joulu-uni!


OIKEIN HYVÄÄ JA KAUNISTA UUTTA VUOTTA TOIVOTETAAN KAIKILLE KISSOILLE JA KISSOJEN YSTÄVILLE.!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Leila ja kisuset, samoin teille oikein hyvää tätä vuotta.
    Mikäs sen mukavanpaa kuin hieman keikutella kuusen alaoksia ja käydä hippasta.❤️ 🎄

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!