lauantai 23. joulukuuta 2017

Joululahjani kissoille

Ajattelin tehdä kerrankin kissoille kunnon joululahjan.

Raahasin hämärältä navetan vintiltä lautoja. Etsin sen terävimmän käsisahan. Etsin sopivia ruuveja, nauloja ja muuta sopivaa. Laitoin poran akun laturiin. Suunnittelin, mittasin, sahasin, nikkaroin, purin ja tein uudelleen. Kolme ja neljäskin päivä siinä meni, kun ahtaassa pannuhuoneessa väkläsin.

Tein kissanmökin. Siinä on kaksi kerrosta, Toisen kerroksen päädyssä on ikkuna.


Alakerrassa on oviaukko ja ikkuna myös. Tuohon oviaukkoon minun on tehtävä jokin läppäsysteemi, mutta vasta sitten, kun kissat ovat tottuneet siitä kulkemaan.


Vuorasin sen löytämilläni styroxpalasille. Luovuin toisen kerroksen vuoksi 20 vuotta vanhasta rakkaasta villapuserosta ja laitoin sen makuualustaksi.


Ekakerrokseen laitoin laudoista ruokailusysteemia. Esimerkiksi vesikupille.


Kannoin koko hökötyksen terassin pöydälle. Siinä se on. Ei häävin näköinen. Kulmat tarttisivat listaa, ja yhtenäistä maalia. Mutta sen ehtii myöhemminkin. Kissat eivät ole siihen vielä oikein kotiutuneet, mutta tarkoitukseni on hyvä. Tuonne koppiin eivät pääse isommat eläimet. Se on siis turvallinen ja lämmin. Kissat voivat olla toista mieltä.


Aika näyttää mitä kissat tästä tykkäävät. Tykkäävätkö ollenkaan. Olen aluksi houkutellut niitä tutustumaan laittamalla sinne jotain hyvää ruokaa. Ruoka on hävinnyt, mutta kukaan ei näytä siellä nukkuvan.

Mieluummin täyttävät minun vuoteeni, kuten tässä. Ruusa rönöttää toisella puolella jalkojani ja Majuri toisella puolella. Tuskin tuosta kuvasta erottuu. Jalkani saavat lämpöä ja kehruuhierontaa, mutta ovat aika vangitut.Tällaista kissojen joulu vuonna 2017! Majuri ja Ruusa toivottavat kaikille kissaihmisille ja kaikille kissoille hyvää JOULUA!


3 kommenttia:

 1. Joulu jo ehti Tapaniin, kiitos myös teille oikein hyvää jouluista loppuvuotta. Kyllä nyt teitä Ruusa ja Majuri on mamma hemmotellut, siis ihka oma pesäkolo ja se on varmaan ihan passeli paikka. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät mokomat ole vielä oikein vastaanottaneet lämmintä paikkaansa. Mutta otetaan aikaa siihen.

   Hyvää uutta vuotta kissaperheeseen!!

   Poista
 2. Syötävät palat kissat käyvät kyllä nappaamassa möksitään, mutta valitettavasti en ole löytänyt heitä sieltä lepäämästä. Tosin on ollut niin lämmintä, että liekö kaivanneetkaan mitään suojapaikkaa. Mutta harmittaa, jos eivät uurastukselleni anna mitään arvoa!

  VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!