maanantai 28. syyskuuta 2015

Mitähän se tämmöinen meinaa?

Jo pari viikkoa sitten kissat olivat vähän hämillään tällaisesta tilanteesta. Iso näköala laitetaan piiloon! Ainakin vahtikissa Majurille, joka päivät nukkuu verannalla ja toisella silmällä seuraa pihamaata kaikkine liikkeineen. Laajasta oviaukosta ja ikkuna-aukoista hän näkee laajalle ja voi seurata kaikkea. 

Nyt sitten yhtäkkiä suljetaan ikkunat ja ovikin plexeillä. 


- Tämä on kylmän vuoksi ja ennen kaikkea teidän turvaksenne, kun lähden taas viikon reissulle. 

Silloin oli vielä niin lämmin, että kissat viihtyivät mainiosti ulkona ja verannalla, jonka oviaukkoon laitettiin rako vain kissoille kulkea. Verannalla on myös porras, jossa on kissan menevä aukko, joten ne ovat turvassa sielläkin, jos jokin ikävä yllättää.

Heillä oli niin mukava huolehtijakin, kun lähetti melkein päivittäin minulle kissoista kuvia. Hän kävi kerran päivässä niitä ruokkimassa ja rapsuttelemassa. Kulki yhden päivän niiden kanssa mustikassakin. Kissat olivat istuneet mättäällä ja odottaneet, milloin lähetään taas murkinalle. 

Kyllähän ne sitten olivatkin molemmat, siis Majurikin, pari yötä minun vieressäni nukkumassa ja kieppuivat ulkonakin jaloissa. Ihan hyvällä, eivät mököttäneet. He ovat oppineet luottamaan, että jos emäntä onkin välillä poissa, niin kyllä se takaisin tulee.


Luottamusta on siis puolin ja toisin. Minunkin on vain luotettava siihen, että kissat ovat oppineet varomaan kaikkea vaarallista, jos yleensä on tarkoitus, että saavat vapaana kulkea ja metsästellä.

Onneksi nämä sisarukset ovat sävyisiä toisiaan kohtaan, ei tuollaisia kuten kissat

tällä videolla. Huonosti kasvatettuja kissoja!

1 kommentti:

  1. Hyvä juttu kun kissat saavat lämpöä ja turvaa. Tuttu koti ja hyvä hoitaja on kissan paras.....

    VastaaPoista

Kertokaa kuka tykkää kissoistani ja antakaa minulle hoitovinkkejä! Olisin iloinen siitä!