maanantai 22. elokuuta 2016

Muorin kissojen viides kesä!

Muorin kissoilla on ollut kissojen päivät! Se on yhtä lököttelyä. Sopivasti pientä metsästelyä. Ihmisten rapsuttelua. Ja aina varma ruoka, kun vähän muorille vinkkasee. 

Siis ei mitään ongelmia tänä kesänä! 

Kissat ovat pitäneet silmällä pihaa, kiertäneet sen aamuin illoin ajaen räkättejä pois, tosin välillä jopa perhosiakin. Uskon kuitenkin, että jäniksetkään eivät ole olleet tervetulleita pihalleni. Ei niitä ole näkynyt, vaikka naapureiden lähettyvillä hyppelevät. Myyränkin tapaan silloin tällöin niiden hampaista. Majuri ja Ruusa ovat löytäneet pihapiirissä tehtävänsä ja ovat onnellisia ja ylpeitä siitä. 

Kuvassa Majuri aamukierroksellaan.


Ruusa taas, joka on sosiaalisempi, on käynyt tervehtimässä kahvilavieraita ja leikkinyt Malena-tyttösen kanssa. Mikähän kuuruleikki tässäkin on menossa?


Terassi, josta näkee pihan tapahtumat laajalle, on ollut kissojen suosituin makuupaikka. Majuri on melkein aina tässä tuolilla, lähellä oviaukkoa.


Ruusa, joka yleensä suosii korkeita paikkoja, varmuuden vuoksi, on ottanut lempipaikakseen tämän, muorin aurinkotuolin takana olevassa piilopaikassa. Hän ei ole vahtikissa kuten Majuri. Yleensä kissat nukkuvat yönkin tässä. Vain silloin kun olen poissa esimerkiksi pari päivää, he seuraavat minua ja nukkuvat yönkin samassa huoneessa. He varmistavat, että pysyn kotona taas.

Olen toki kuullut kauhujuttuja, että ilves esimerkiksi on saanut kissan kynsiinsä terassilta. Voin kertoa, että olohuoneesta tähän johtaa ovi, siitä pienet portaat terassille. Portaiden edustan olen sulkenut laudalla siten, että vain kissan kokoinen rako johtaa portaiden alle. Sieltä kissat kyllä löytävät turvan pian, jos heitä jokin yöllä uhkaa. Usein he siinä leikkivätkin.


Pienoinen huoli minulla on Ruusasta. Joskus kehrätessä hän alkaa kakomaan kurkkuaan, kuin yskisi, sillä ei hän mitään oksennakaan. Ja usein näen hänen tassulla hankaavan oikean puoleista leuan alusta. Muuten hän vaikuttaa terveeltä, syö, leikkii ja on tyytyväinen. Sain jopa matokuurikapselinkin menemään kurkusta alas ihan helposti. Sittenkin on mielessä, jos hänellä on jotakin jäänyt kurkkuun kiinni. Annoin hänelle öljyäkin juoda. Seuraan tilannetta.


 Tässä vähän isompien kissojen leikkejä ja syöminkejä!